Volledig scherm
© Rinie Boon

Handhavers houden oogje in het zeil dat coronamaatregelen worden nageleefd

Om overal toezicht te kunnen houden op naleving van de coronamaatregelen, komt er een herverdeling van alle handhavers in de regio. Dat is besloten door de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, waarvan de Hoeksche Waard deel uitmaakt.

Met het besluit van 'betere regionale spreiding' wil de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid ervoor zorgen dat in alle tien gemeenten voldoende handhavers beschikbaar zijn voor het toezicht. Mede door ziekte zijn handhavingsafdelingen in onder meer Dordrecht, Gorinchem, Molenlanden, Papendrecht en Zwijndrecht niet op volle sterkte. De Hoeksche Waard is dat voor zover bekend nog wel.

Quote

Als het hartstikke druk is bij de politie, zal er wellicht niet meteen iemand naartoe kunnen. Maar misschien kan Handhaving dan wel

Meldpunt

Bij gebrek aan handhavers bestaat het risico dat er ook niet voldoende mensen beschikbaar zijn om bijvoorbeeld af te gaan op meldingen van burgers over verboden samenscholingen. Die meldingen komen vaak via telefoonnummer 0900-8844, het nummer voor niet levensbedreigende situaties. Woordvoerder Christien ter Linde van de veiligheidsregio benadrukt dat mensen dit nummer moeten bellen om zulke misstanden door te geven. Een regionaal meldpunt komt er definitief niet. ,,Als het hartstikke druk is bij de politie, zal er wellicht niet meteen iemand naartoe kunnen. Maar misschien kan Handhaving dan wel.''

De politie meldt op haar beurt dat inmiddels de eerste boetes zijn uitgedeeld voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Dat aantal is echter wel beperkt, laat de politie weten.

  1. Bijzonder: Oud-Beijerlandse Pieter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesurfers
    PREMIUM

    Bijzonder: Oud-Beijerland­se Pie­ter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesur­fers

    Hij is een van de jongste surfers die bij het Nederlandse surfteam in Scheveningen is aangesloten, maar de 13-jarige Pieter-Bas Boekee uit Oud-Beijerland bedacht wel een heel bijzondere actie om de vijf omgekomen surfers te herdenken. Hij besloot met de verkoop van armbandjes – met het herdenkingslogo met de vijf haringen erop – een inzamelingsactie te beginnen. Inmiddels heeft hij al zo’n 7500 euro opgehaald voor het goede doel.