Volledig scherm
Tientallen omwonenden uitten hun zorgen over de verkeersdrukte op de Blaaksedijk © AD

Grote zorgen na dodelijk verkeersongeluk Blaaksedijk: Bewoners hameren op maatregelen

De bewoners van de Blaaksedijk willen op korte termijn om de tafel met vertegenwoordigers van de gemeente Hoeksche Waard én Waterschap Hollandse Delta om de gevaarlijke verkeerssituatie op de dijk en in de directe omgeving te verbeteren.

Dat was de uitkomst van de goed bezochte bewonersbijeenkomst in Den Driesprong op de Blaaksedijk Oost, waar tientallen omwonenden hun zorgen over de verkeersdrukte, het gevaar én de snelheidsovertredingen uitten.

Het fatale verkeersongeluk van twee weken geleden, waarbij nabij de T-splitsing van de Polderweg en de Blaaksedijk een 12-jarige scholier om het leven kwam, vergrootte die zorgen van de bewoners van het dijkdeel in Mijnsheerenland en Heinenoord.

Quote

Op sommige delen van de dijk staat deelnemen aan het verkeer gelijk aan Russische roulette

Jaap Torenvlied

,,De afgelopen maanden zijn al verschillende pogingen gedaan, ook door bewoners, om met de gemeente in gesprek te raken over oplossingen'', aldus Jaap Torenvlied, een van de initiatiefnemers van de bewonersavond. ,,De uitkomst van de verkeerstelling door de gemeente , afgelopen zomer, heeft bewezen hoe druk het hier is met verkeer. Het ongeluk van twee weken geleden heeft nog eens extra aangetoond hoe gevaarlijk het is en dat maatregelen absoluut noodzakelijk zijn. Op sommige delen van de dijk staat deelnemen aan het verkeer gelijk aan Russische roulette.''

Die mening wordt gedeeld door de inmiddels ruim 850 ondertekenaars van de petitie, die strijden voor een autoluwe Blaaksedijk. Maar de aanwezigen in Den Driesprong kwamen ook met panklare oplossingen. Verkeersremmende maatregelen als het neerzetten van bloembakken, het instellen van een 30 kilometerzone, het creëren van een schoolzone of het neerzetten van een flitspaal werden geopperd.

Rondweg

Ook de aanleg van een rondweg en verbreding van de N217 kwamen ter sprake. Daarbij werd gehint naar de Eneco-miljoenen, die wellicht ruimte bieden om de problemen van de Blaaksedijk aan te pakken.