Molen Windlust in Westmaas is vrijdag per direct stilgezet
Volledig scherm
PREMIUM
Molen Windlust in Westmaas is vrijdag per direct stilgezet © Jeffrey Groeneweg

Grote teleurstelling voor molenaars en thuisbakkers: deze molens mogen per direct niet meer draaien

De molens ’t Vliegend Hert in ’s-Gravendeel en Windlust in Westmaas staan voor langere tijd stil. Scheuren in het laswerk van de roeden waaraan de wieken vastzitten, zijn de aanleiding voor het draaiverbod. Een fikse renovatie van die roeden lijkt noodzakelijk.

 1. Waarom bijna niemand in Rotterdam de rentree van Sanne Wevers zag
  PREMIUM

  Waarom bijna niemand in Rotterdam de rentree van Sanne Wevers zag

  Transparantie en openheid. De bondsbonzen van de KNGU hadden er de mond vol van toen de beerput over misstanden in het (vrouwen)turnen openging. Tegen dat licht gezien is het op zijn zachtst gezegd merkwaardig hoe geheimzinnig de selectiewedstrijden voor de komende EK verlopen. Zonder publiek, zonder tv-camera’s. Een contract met toestelfabrikant Janssen-Fritsen laat geen andere keuze, meldt technisch directeur Jeroen van Leeuwen met pijn in het hart.
  Rotterdam
 2. Lokalen Hoeksche Waard maken zich zorgen over mogelijke staking streekvervoer tijdens examens

  Lokalen Hoeksche Waard maken zich zorgen over mogelijke staking streekver­voer tijdens examens

  Lokalen Hoeksche Waard, met vijf zetels de tweede grootste partij op het eiland, maakt zich grote zorgen over de mogelijke stakingen van het streekvervoer die gepland staat voor de week van 27 maart. Met de examens die eraan komen op het voortgezet onderwijs in en buiten de Hoeksche Waard willen ze niet dat studenten ook nog eens in de stress schieten over hoe zij op school moeten komen.
  Hoeksche Waard