Volledig scherm
Archieffoto © Victor van Breukelen

GroenLinks vraagt in te grijpen bij bomenkap N489

De fractie van GroenLinks in Zuid-Holland vraagt het provinciebestuur om in te grijpen bij de geplande bomenkap langs de N489 bij Westmaas. De gemeente Hoeksche Waard wil daar 335 bomen weghalen. Volgens de gemeente is dat noodzakelijk vanwege groot onderhoud aan de weg, eind dit jaar, en is een deel van de bomen aan het einde van de levensduur. De kapvergunning werd enkele maanden geleden al verstrekt.

Volgens GroenLinks is de kap echter in strijd met het provinciale beleid voor natuurrijke bermen. Daarin staat volgens de partij juist dat de bomen langs provinciale wegen zoveel mogelijk moeten worden behouden. GroenLinks wil daarom dat het provinciebestuur de kap vookomt.

GroenLinks-Statenlid Ariëtte Kasbergen: ,,Bomen zijn waardevol voor het landschap, de natuur en het klimaat. Het is dus onbegrijpelijk dat de gemeente Hoeksche Waard die bomen wil kappen. Het gaat om bomen bij provinciale wegen, daarom hebben wij het provinciebestuur gevraagd zijn verantwoordelijkheid te nemen en onze bomen te beschermen tegen de gemeentelijke kapplannen."

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.