Volledig scherm
Maasdammer Jeffrey Groeneweg (links) maakt furore in Miami met zijn foto's van Hollandse landschappen. © Qphoto

Groeneweg boeit Amerika met typisch Hollandse landschappen

De Maasdamse fotograaf Jeffrey Groeneweg (32), vooral bekend van zijn nevelige landschapsfoto's van het Hoeksche Waardse landschap en omstreken, heeft een succesvolle expositieweek achter de rug in de Verenigde Staten. Hij maakte deel uit van de 'Miami Art Week'.

Deze internationale kunstbeurs vindt jaarlijks plaats in de stad. Zijn foto's van de Hoeksche Waardse polder waren te zien op de kunstbeurs 'Spectrum Red Dot Miami' in het Wynwood district. Dat is het gebied in Miami, waar kunst en fotografie centraal staan.

Volledig scherm
Hoeksche Waardse fotograaf Jeffrey Groeneweg exposeert in Miami. Geen Hoeksche Waard, wel een beeld dat iedereen herkent: de molens in Kinderdijk. © Jeffrey Groeneweg

De fotograaf was uitgenodigd als gastexposant van de New Yorkse Agora Gallery die aan de beurs in Miami deelnam. De foto's die Groeneweg tentoonstelde, zijn voornamelijk bekende Hoeksche beelden: zwanen in Strijensas of weilanden met schapen in het ochtendgloren.

Ook toonde hij het misschien wel meest herkenbare Hollandse tafereel: de vele molens bij Kinderdijk. Ruim 38.000 bezoekers trok de beurs, vertelt de Maasdammer die net weer teruggekeerd is uit Amerika. Behalve zijn foto's werden er ook werken van andere kunstenaars uit diverse landen getoond tijdens deze internationale kunstweek.