Volledig scherm
De nieuwe brandweerkazerne in Klaaswaal. © Brandweer Klaaswaal

Gloednieuwe kazerne in Klaaswaal is al zo goed als klaar

De gloednieuwe en hypermoderne brandweerkazerne in Klaaswaal is bijna af. De brandweermannen en -vrouwen die er straks gebruik van maken, hebben al een kijkje genomen. De eindoplevering volgt eind deze maand. ,,Een officiële opening vindt ergens in de zomer plaats'', zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De bouw van de zwarte kazerne is een van de meest in het oog springende projecten van Klaaswaal en kostte de Veiligheidsregio zo'n 1,6 miljoen euro. De huidige kazerne in het dorp is verouderd en was dringend aan vervanging toe. ,,Dat was de aanleiding. Maar tegelijk hebben we gekeken naar de strategische ligging van Klaaswaal in de Hoeksche Waard. In het nieuwe ontwerp is plaatsgemaakt voor drie voertuigen.''

De geografische ligging van het dorp maakt van de kazerne echter niet dé belangrijkste brandweerpost van het eiland. ,,Want elke post bedient haar directe omgeving. We hebben er elf in de Hoeksche Waard; zij zijn allemaal even belangrijk.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

    Strijen neemt afscheid van gezichtsbe­pa­lend raadslid Henk Kwakernaat

    Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.