Illustratief beeld van een dakloos persoon in de Hoeksche Waard.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratief beeld van een dakloos persoon in de Hoeksche Waard. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

GGD gaat daklozen vaccineren tegen corona in Oud-Beijerland, met een prikbus: ‘Lang niet iedereen wil’

De GGD gaat met een busje naar dak- en thuislozen in de Hoeksche Waard toe om hen donderdag te vaccineren tegen corona. Dinsdag waren ze bij het Leger des Heils in Dordrecht. Lang niet iedereen wil zo’n prik. ,,Maar we willen wel iedereen de kans geven zich te beschermen tegen het virus.’’

 1. Door corona lag 't maandenlang stil, toch kon de Hoeksche Waard dertien extra vluchtelingen opvangen
  PREMIUM

  Door corona lag 't maanden­lang stil, toch kon de Hoeksche Waard dertien extra vluchtelin­gen opvangen

  Hoewel vluchtelingen door de coronacrisis maandenlang niet konden worden opgevangen in de Hoeksche Waard, heeft de gemeente vorig jaar tóch het aantal dat ze wettelijk moest huisvesten gehaald. Plus, de achterstand van het jaar ervoor is ingelopen én nog eens dertien mensen extra hebben een warm thuis. De vooruitzichten voor dit jaar zijn overigens een stuk minder rooskleurig.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”