Vanaf volgend weekend tot en met begin november kunnen bezoekers iedere zaterdag en zondag weer hun eigen groenten oogsten bij akkerbouwer Martin de Ruiter in Strijen. Maar vanwege gesteggel rondom vergunning viel de voor afgelopen zaterdag geplande opening van 'Beleef het en eet het' in het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf volgend weekend tot en met begin november kunnen bezoekers iedere zaterdag en zondag weer hun eigen groenten oogsten bij akkerbouwer Martin de Ruiter in Strijen. Maar vanwege gesteggel rondom vergunning viel de voor afgelopen zaterdag geplande opening van 'Beleef het en eet het' in het water. © Jeffrey Groeneweg

Gesteggel over afblazen openingsweekend populair Hoeksch evenement: wie heeft gelijk?

De opening van ‘Beleef het en eet het’ viel afgelopen weekend in duigen. De vergunning voor de Oogstmarkt was helemaal rond, maar de vergunning voor het bezoekers zelf laten oogsten van hun eigen voedsel zou maandag ingaan. ‘Kinderachtig’, aldus initiatiefnemer Martin de Ruiter. De gemeente claimt echter dat ‘de regels al maanden duidelijk waren’. 

  1. Opening populaire ‘Beleef het en eet het’ valt in het water: ‘Vergunning gaat pas twee dagen later in’
    PREMIUM

    Opening populaire ‘Beleef het en eet het’ valt in het water: ‘Vergunning gaat pas twee dagen later in’

    Velen keken er naar uit. En boer Martin de Ruiter had de vergunning al wekenlang thuis liggen. Klein probleempje. Die vergunning gaat pas in op 15 augustus. Twee dagen nádat hij zijn Oogstmarkt in Strijen gepland had. Wat komende zaterdag dé feestelijke opening van het populaire evenement 'Beleef het en eet het’ had moeten worden, eindigt nu in een sof. ,,Dit weekend tóch opengaan, kost mij anders een boete van 8.000 euro.”