Volledig scherm
De oversteekplaats werd in mei op het wegdek geschilderd. © Qphoto

Gemengde gevoelens over weghalen van zwevend zebrapad

Het weghalen van het zwevende zebrapad in Numansdorp valt niet bij iedereen in goede aarde. Bewoners reageren met gemengde gevoelens op het weghalen van de oversteekplaats.

,,Het zebrapad voldeed niet aan de gestelde eisen en komt op deze plek dan ook niet terug'', liet de gemeente Hoeksche Waard eerder weten. Het 3D-zebrapad werd vorig jaar in mei op het wegdek geschilderd en moest hardrijders vaart laten minderen.

Grappig

,,Al voldoet het niet aan de hooggespannen verwachtingen, had het laten liggen, het was grappig'', klinkt het. Anderen zijn daarnaast niet blij met het nieuwe straataanzicht. ,,Nu ziet het er nog slechter uit. Zonde van het geld.''

Quote

Nu ziet het er nog slechter uit. Zonde van het geld

Anderen zijn juist wel heel blij dat het wegdek is aangepast. ,,Met de brommer of fiets moest je echt oppassen als het wegdek nat was, het zebrapad was dan spekglad. Al een paar keer erop geglibberd toen het er nog was en er een klacht over ingediend.''

In de Limburgse plaats Lottum en het Brabantse Made werd al eerder een soortgelijk zwevend zebrapad gemaakt. Die liggen er nog.