Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Qphoto

Gemeente maakt werk van het landbouwloket om ondernemers te helpen met digitale werk

Het lanbouw- en ondernemersloket in de Hoeksche Waard krijgt steeds meer vorm. In de loop van volgend jaar moet er een plan liggen dat ondernemers moet helpen met het vele digitale werk dat zij tegenwoordig moeten verrichten.

Maar dat plan moet nog wel gemaakt worden. En daarvoor zijn de agrariërs én ondernemers op het eiland van groot belang. Zij krijgen binnenkort een vragenlijst toegestuurd waarin zij hun huidige ervaringen, wensen en behoeften kunnen aangeven als het gaat om de dienstverlening vanuit de overheid.

Eerder dit jaar maakte de gemeente al bekend werk te willen maken van een dergelijk 'loket'. Het zou vooral voor landbouwers in de Hoeksche Waard een uitkomst zijn als het gaat om het aanvragen van subsidies bij de Europese Unie. Het loket zou hen werk uit handen nemen door hen in elk geval de weg te wijzen in 'Brussel'.

Dat er geld voor Hoeksche Waardse boeren klaarligt bij de beleidsbepalers is duidelijk. Begin dit jaar maakte de provincie Zuid-Holland nog bekend dat er 4,4 miljoen euro beschikbaar is voor 'briljante, duurzame en innovatieve boerenideeën'.