Volledig scherm
© Robin Utrecht

Gemeente Hoeksche Waard hijst regenboogvlag: ‘Historisch moment’

De gemeente Hoeksche Waard hijst vrijdag  tijdens de jaarlijkse Coming Out Day de regenboogvlag op het gemeentehuis in Maasdam en Oud-Beijerland. Het is voor het eerst dat de gekleurde vlag hier wappert. 

De belangenvereniging LHBT Hoeksche Waard is ontzettend trots dat de gemeente hieraan meewerkt en noemt het ‘een historisch moment’. ,,Onze gemeente laat hierdoor zien dat zij de diversiteit op ons eiland respecteert en welkom heet‘’, aldus de belangenvereniging die enkele maanden geleden is opgericht. 

De internationale Coming Out Day bestaat sinds tien jaar. Op deze dag  krijgen LHBTI+ de kans om voor hun geaardheid of genderidentiteit uit te komen. Sinds begin dit jaar is de Hoeksche Waard een regenbooggemeente.

De vlag wordt vrijdagochtend om 8.00 uur op het gemeentehuis te Maasdam officieel gehesen door wethouder Joanne Blaak (CDA). 

,,Als belangengroep willen we graag dit historische moment vieren.‘’ Leden komen vrijdagavond vanaf 20.00 uur bijeen in Van Speyk in de Peperstraat in Oud-Beijerland. Iedereen is welkom.