Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pixabay

Geld van de Provincie voor het vergroenen van schoolpleinen

Scholen die hun plein met planten, bomen, struiken en water willen opfleuren kunnen van de provincie een bijdrage krijgen tot maximaal 15.000 euro. Voorwaarde is dat ze de helft van de rekening zelf betalen.

Zuid-Holland heeft met onder meer het Waterschap Hollandse Delta de website groenblauweschoolpleinen.nl gelanceerd. Daarop staan tips, lespakketten voor buitenles, informatie over financiële steun en inspirerende foto's van andere scholen die al werk hebben gemaakt van het 'groenblauwe' plein, dat verwijst naar bomen, struiken en water.

Door de schoolpleinen te vernieuwen wil de provincie zorgen dat kinderen meer uren per dag buiten spelen. Een 'parkachtig' plein helpt daarbij en is leuker, gezonder en leerzamer dan een plein dat vol ligt met tegels.

Daarnaast verbetert een schoolplein met water en groen de sfeer. Uit de praktijk blijkt voorts dat er op groene pleinen minder vaak ruzie uitbreekt en leerlingen elkaar minder vaak pesten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.