De busbaanafrit linksonder op de A29 haakt aan op de N217 rechts naar Oud-Beijerland.
Volledig scherm
De busbaanafrit linksonder op de A29 haakt aan op de N217 rechts naar Oud-Beijerland. © Jeffrey Groeneweg

Geen vrachtwagens op de busbaan langs de N217 naar Oud-Beijerland

Er gaan geen vrachtwagens rijden op de busbaan naast de N217 tussen de A29 en Oud-Beijerland. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de provincie heeft laten uitvoeren. Wel wordt de mogelijkheid onderzocht of de busbaan kan worden doorgetrokken over het viaduct over de A29 naar het busstation Heinenoord. 

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Wat is er met Jacob, Antje en Nardes gebeurd? ‘Vergassen? Daar werd toen echt niet aan gedacht’
  PREMIUM

  Wat is er met Jacob, Antje en Nardes gebeurd? ‘Vergassen? Daar werd toen echt niet aan gedacht’

  Broer en zus Jacob en Antje Zwarenstein en Nardes Morisco. Voor geschiedenisleraar en historisch onderzoeker Wim Kees Makkenze spoken die namen bijna dagelijks door zijn hoofd. De drie werden in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd naar vernietigingskamp Auschwitz en daar in 1942 vergast. Hoe is hun reis precies gegaan, wisten de dorpelingen wat hun Joodse dorpsgenoten te wachten stond? Zomaar wat vragen die Makkenze al jaren bezighouden.