Volledig scherm
Inrichting van een kunst groepsexpositie in Oud-Beijerland, toen de vestiging nog open was. © VICTOR VAN BREUKELEN

Galerie Kunstkijk dicht en kunstenaars hebben geen nieuw onderkomen: ‘Helaas’

Het is de Hoeksche Waardse kunstenaars niet gelukt om een ander onderkomen te vinden voor hun galerie Kunstkijk. ,,Helaas.''

De Hoeksche Waardse kunstenaars hebben het winkelpand aan de Molendijk in Oud-Beijerland inmiddels verlaten. Dit weekend leverden ze de sleutel in. De inventaris is opgeslagen in een school in Numansdorp.

Galerie Kunstkijk ging in december 2016 open in de voormalige drogisterij De Vijzel. Iedere twee maanden ging er een nieuwe expositie open, die steeds feestelijk werd geopend met muziekoptredens. Ze moesten het pand echter per 1 december verlaten, omdat er weer een winkel in komt.

Zoektocht

De afgelopen weken hebben de kunstenaars gezocht naar een nieuw onderkomen. Ze hadden een ander leegstaand winkelpand in het centrum van Oud-Beijerland op het oog, maar dat is niet gelukt.

Quote

Het leegstaan­de winkelpand van Bas Hollaar zou daar bijvoor­beeld heel geschikt voor zijn

De kunstenaars blijven hun zoektocht voortzetten. Ze hebben hun hoop ondertussen ook gevestigd op de gemeenteraad van de Hoeksche Waard. Ze willen dat die wil overgaan tot de aankoop van een groot pand, waar meerdere kunstdisciplines, zoals dans- en muziekscholen en een bioscoop, onderdak kunnen vinden. ,,Het leegstaande winkelpand van Bas Hollaar zou daar bijvoorbeeld heel geschikt voor zijn'', zegt voorzitter Leonie Cassee. ,,Maar er staan in de gemeente bijvoorbeeld ook meerdere gemeentehuizen leeg.''