Volledig scherm
PREMIUM
De foodtrucks trekken in Oud-Beijerland genoeg eters, aldus de organisatie. © VICTOR VAN BREUKELEN

Foodtrucks Laningpark smaken wel naar meer

Het Foodtruckfestival Toost streek dit weekend voor de eerste keer neer in het Laningpark in Oud-Beijerland in prima omstandigheden. Een eerste editie met enthousiasme en plezier, maar ook met weemoed.

De Parkdagen in Oud-Beijerland verdwenen dit jaar definitief van de Hoeksche Waardse evenementenkalender. Het parkfestival werd in het verleden al gereduceerd van twee dagen naar één dag. Door het uitblijven van gemeentelijke financiële steun ging er definitief een streep door de Parkdagen, die plaatsmaakten voor een nieuw evenement: foodtruckfestival Toost, dat een meer commerciële inslag heeft. En dat zorgde ook voor kritische noten. ,,De Parkdag was juist tof omdat het alle soorten mensen bijeenbracht'', zei Ragulan Rasiah (26) uit Oud-Beijerland in de aanloop naar het nieuwe festival ,,Veel mensen haken voor het nieuwe foodtruckfestival af vanwege de kosten. Dat is ontzettend jammer.''

  1. Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

    Strijen neemt afscheid van gezichtsbe­pa­lend raadslid Henk Kwakernaat

    Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.