Volledig scherm
Organisator Kees Mourits (r) bij zijn foodtruck Smokey & The Barrels. © Qphoto

Foodtruckfestival keert zeker terug in Oud-Beijerland

Door tijdig te anticiperen op het verwachte, slechte weer is Foodtruckfestival Pittig en Zoet in Oud-Beijerland afgelopen weekend toch een succes geworden. Die conclusie trekt organisator Kees Mourits na afloop van het festival dat zeker zondag veel bezoekers trok.

Voor het festival aan de Scheepmakershaven hadden zich veertien foodtrucks aangemeld. ,,De weersverwachting voor het weekend was alleen zó slecht dat we de ondernemers hebben gebeld en gezegd dat ze zonder kosten mochten afzeggen. Je wilt niet dat ze bijna niks verdienen", legt Mourits uit. Dat aanbod bracht het aantal foodtrucks terug tot acht. Vanwege het slechte weer pakten drie ondernemers zaterdag alsnog hun boeltje op.

Druk

Quote

Het weer werd onver­wachts mooi waardoor het gezellig druk was

Organisator Kees Mourits

Uiteindelijk bleven er vijf foodtrucks over die zondag druk werden bezocht. Mourits: ,,Het weer werd onverwachts mooi waardoor het gezellig druk was. Eigenlijk net als de vorige edities, die waren echt fantastisch. Zo maakte de zondag het weekend toch weer goed.”

Een vierde editie voor Pittig en Zoet is wat Mourits betreft een logische zaak. ,,De plek is prima, het is natuurlijk een hartstikke leuke laan." Eerder sprak hij van twee edities Pittig en Zoet in een jaar, maar dat plan is gewijzigd. ,,Naast Pittig en Zoet wil ik nog een evenement in een andere vorm. Daar ga ik eerst met het Centrummanagement over praten."