Volledig scherm
© Qphoto

Flinke schrobbeurt na 18.000 liter bier

Bier, bier en nog eens bier! En om de honger te stillen een Bratwurst. De zesde editie van het Hoekse Bierfest zit er weer op. Vrijdag en zaterdag werd de Broekseweg in Strijen omgetoverd tot één groot feestterrein. Het evenement trapte vrijdag af met een Hollandse avond. Onder meer Imca Marina en Snollebollekes beklommen het podium.

Een dag later, op zaterdag, brak het langverwachte Bierfest los en mochten de Dirndls en Lederhosen uit de kast. Ruim 3500 bezoekers vierden aan de lange biertafels samen een groot feestje. Voorbij is het voor de organisatie echter nog niet. Na ruim 18.000 liter bier, wachten een hoop bierglazen op een flinke schrobbeurt.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.