File op de A29 bij Numansdorp, foto ter illustratie.
Volledig scherm
File op de A29 bij Numansdorp, foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg

Flinke file door ongeluk op A29 richting Rotterdam

Op de A29 in de richting van Rotterdam is donderdagochtend door een ongeluk een flinke file ontstaan. De vertraging voor automobilisten liep op tot ruim een uur, meldt de ANWB. 

 1. The Who, historisch Hoeksche Waard en Crosby, Stills, Nash & Young: Loek wisselt het allemaal af
  PREMIUM

  The Who, historisch Hoeksche Waard en Crosby, Stills, Nash & Young: Loek wisselt het allemaal af

  Hij is niet het type van de stoffige salongeleerde. Geschiedenis moet ‘ter leering ende vermaeck’ zijn. Dus schrijft Loek Dekker ‘even makkelijk’ over Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 als over rockband The Who. Na een wat late roeping is de Oud-Beijerlander een ‘swingende schrijver’ en ‘hippe historicus’ geworden die maar wat trots is op zijn bijdragen aan de zojuist verschenen Canon van de Hoeksche Waard.
 2. Clown Jopie en Tante Angelique hebben dankbaar publiek: ‘Kinderen zijn niet met ellende in wereld bezig’
  PREMIUM

  Clown Jopie en Tante Angelique hebben dankbaar publiek: ‘Kinderen zijn niet met ellende in wereld bezig’

  Clown Jopie en Tante Angelique brengen hun fratsen, grappen en grollen in een tijd dat het lachen je makkelijk zou kunnen vergaan. Ga maar na: het coronavirus, de Russisch-Oekraïense oorlog en stijgende energieprijzen zijn niet bij uitstek inspiratiebronnen voor een lolbroek om eindeloos gebbetjes over te maken. Maar met kinderen als publiek valt hun repertoire altijd op vruchtbare aarde. Ook nog na zoveel jaar.