Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Feestje in ‘s-Gravendeel eindigt in horrornacht

Het had in juni zijn laatste gabberfeest moeten worden. Nog één keer wilde Richard de S. (27) uit zijn dak gaan voordat hij de drugs zou afzweren. Maar het liep anders. Tijdens de afterparty in zijn woning in 's-Gravendeel ging hij in een waas van coke en ketamine een vriendin met een mes te lijf. Het leverde hem gisteren aan strafeis van 2,5 jaar cel op.

De verdachte was met een groep vrienden naar een hardcorefeest in Erp geweest, waarna het gezelschap bij hem thuis het feestje vrolijk voortzette, zo vertelde hij gisteren voor de Dordtse rechtbank. Toen hij zich niet lekker voelde worden, stuurde hij zijn vrienden weg. Maar niet iedereen vertrok, twee goede vrienden bleven achter.

Later die avond kwamen toevallig twee bekenden naar de woning, onwetend van de situatie. Toen zij daar eenmaal waren bleek inderdaad dat het niet goed met hem ging en zij wilden hem helpen. Maar in plaats daarvan kwam De S. met een mes op de vrouw af. Hij zou haar toen in de keuken uit het niets met een mes hebben aangevallen. Volgens justitie greep hij haar van achteren beet en wilde hij haar nek doorsnijden. De vrouw begon te gillen, waardoor de andere vriend gealarmeerd werd. Die wist de vrouw te ontzetten, maar daarna begon De S. volgens justitie op hem in te steken.

'Kusje erop'

De twee kwamen uiteindelijk vechtend op straat terecht, waar de vriend het mes wist af te pakken. Toen de twee daarna vluchtten, had De S. volgens de buren 'rustig, rustig, kusje erop' geroepen. Maar toen even later twee politieagenten hem wilden arresteren, ging de bewoner ook hen te lijf. ,,Hij was niet voor rede vatbaar en tot alles in staat'', aldus de officier van justitie.

Zij nam het De S. kwalijk dat hij wíst dat zijn gedrag onvoorspelbaar wordt bij drugsgebruik, maar dat hij toch was gaan gebruiken. ,,Deze afterparty mondde uit in een horrornacht.''

De aanklaagster eiste dertig maanden cel waarvan tien voorwaardelijk en een contact- en locatieverbod. Ook zou hij ruim 6300 euro schadevergoeding aan de slachtoffers moeten betalen. De 's-Gravendeler zei in eerste instantie niets te weten van het gebeurde, maar gaandeweg waren er toch flarden van herinneringen ontstaan.

De Dordtse rechtbank doet over twee weken uitspraak.