Skeelertalent Kayo Vos van IJs- en Skeelerclub Puttershoek maakt snel naam.
Volledig scherm
PREMIUM
Skeelertalent Kayo Vos van IJs- en Skeelerclub Puttershoek maakt snel naam. © Qphoto

Extra geld voor ondersteuning topsporttalenten: toppers moeten rolmodel worden voor alle sporters

Topsporters in de Hoeksche Waard moeten een rolmodel worden, zodat ook andere inwoners een extra stimulans ervaren om in beweging te komen. Dat stelt wethouder Paul Boogaard (sport). De gemeente steekt volgend jaar 10.000 euro in het financieel ondersteunen van topsporttalenten.

Trainingen in Heerenveen. Wedstrijden in België. Trainingskampen in Oostenrijk. Veel Hoeksche Waardse jeugdtalenten weten daar alles van. Zeker hun ouders die veel reis- en verblijfskosten moeten ophoesten voor hun kinderen. Als zij deze kosten niet op eigen kracht kunnen dragen, dan kunnen zij door een nieuw topsportbeleid vanaf 2020 in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van de gemeente.

  1. Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan
    PREMIUM

    Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan

    Halte Zomervilla, het woonzorgcomplex voor jongvolwassenen met een complex meervoudige beperking, in Nieuw-Beijerland krijgt een tijdelijke ‘kiss & go’. Hierdoor kunnen busjes die nu af en toe in de straat stil staan, op eigen terrein staan. Dat heeft de gemeenteraad in overleg met stichting Halte Zomervilla besloten. De gemeente neemt de kosten voor het aanleggen van de strook voor rekening, om zo de stichting te ontlasten.