Een compositie van de kunstwerken van de drie kunstaars.
Volledig scherm
Een compositie van de kunstwerken van de drie kunstaars. © Expositie Drie Strooomen

Expositie ‘Drie Strooomen’ brengt werk van trio Hoeksche Waardse kunstenaars samen

Museum Hoeksche Waard brengt met de expositie ‘Drie Strooomen’, die vanaf 24 juli te zien is, het werk van de drie Hoeksche Waardse kunstenaars Dis Groenhoff, Ingrid van den Oord en Gerard Bogaerds samen. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van  van de groots opgezette expositie over de Sint Elisabethsvloed in 1421.

 1. Deze oud-CDA’er van 75 jaar windt zich vanuit Frankrijk enorm op over de Nederlandse politiek
  PREMIUM

  Deze oud-CDA’er van 75 jaar windt zich vanuit Frankrijk enorm op over de Nederland­se politiek

  Jarenlang was hij een bestuurlijk boegbeeld van het CDA in Puttershoek en later van het CDA in de gemeente Binnenmaas. Net 75 jaar is-ie nu, en geestelijk nog zo scherp als een mes en spraakwater stroomt als een waterval uit zijn mond. Al meer dan tien jaar woont hij in Frankrijk, maar geen stokbrood, Paturain en Le Figaro elke dag voor hem bij het ontbijt. Nee, Cock de Graaf volgt het Nederlands nieuws via het AD en de NRC nog altijd op de voet.
 2. Vlak voor haar tiende verjaardag werd de vader van Rina gefusilleerd: ‘Ik heb nog nooit zó hard gehuild’
  PREMIUM

  Vlak voor haar tiende verjaardag werd de vader van Rina gefusil­leerd: ‘Ik heb nog nooit zó hard gehuild’

  In de oorlog verspreidde Rina Prohn dagelijks ‘De Nederlander’, een illegaal krantje dat haar vader Machiel (47) op zolder drukte. Ze was pas 7 jaar en een van de jongste koeriers van het verzet in Rotterdam. Het verhaal van Prohn is één van de tien verhalen die schuilgaan achter de namen op het monument ‘Moeder’ langs de N217. Het museum Hoeksche Waard heeft deze verhalen nu samengebracht in een boek.