Volledig scherm
Op de voorgrond de Linquenda II. © Gratis

‘Expeditie Haringvliet’ gevaren door Hoeksche Vaart en Linquenda II

De rondvaartbedrijven Hoeksche Vaart uit Zuid-Beijerland en het Hellevoetse Linquenda II verzorgen deze zomer samen de vaarverbinding ‘Expeditie Haringvliet’. De eerste vaartochten beginnen om zaterdag 1 juni. De pontjes doen Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad, Numansdorp, Stad aan ‘t Haringvliet, Nieuwendijk en het eiland Tiengemeten aan.

Vorig jaar zomer werd deze verbinding gevaren door de Waterbus. Ruim 10.000 mensen maakten er gebruik van. De Waterbus vertrok tijdens het hoogseizoen vier dagen per week vanuit Rotterdam en twee dagen vanuit Dordrecht voor Expeditie Haringvliet. Komend zomerseizoen wordt met de nieuwe vaardienst alleen vanuit Voorne-Putten en de Hoeksche Waard gevaren. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente Goeree-Overflakkee bieden de twee nieuwe rondvaartbedrijven een mooiere vaar- en natuurbeleving. Eva van Dijk van de Hoeksche Vaart legt het verschil als volgt uit: ,,De Waterbus is openbaar vervoer, wij zijn rondvaartbedrijven. Wij en Linquenda II komen uit het gebied en weten er alles van. We kunnen mensen dus precies vertellen wat ze zien. Daarnaast hebben passagiers bij ons tweeën aan boord de mogelijkheid een kop koffie, cola of stuk appeltaart bestellen. De Waterbus kon dat allemaal niet bieden.’’

In juni en september wordt enkel in de weekeinden gevaren. In juli en augustus wordt dat uitgebreid naar zes dagen per week. De prijzen en tijden van de afvaarten worden later dit jaar bekend gemaakt. De zegsman van Goeree-Overflakkee laat weten dat momenteel gewerkt wordt aan de site expeditieharingvliet.nl, deze zal volgens hem in mei online gaan.  (tekst loopt onder de foto door)

Volledig scherm
De Heicondias wordt ingezet voor de boottocht Expeditie Haringvliet. © Hoeksche Vaart

Op de Linquenda II en de Heicondias kunnen fietsen mee, iets wat met de Waterbus overigens ook kon. De Heicondias start, zo vertelt Van Dijk, in Willemstad en gaat dan door naar Numansdorp en Tiengemeten om te eindigen in òf Stad aan ‘t Haringvliet òf Middelharnis. Het eindpunt is afhankelijk van de dienstregeling. Zeilschip Linquenda II vaart van Hellevoetsluis naar Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten, waarbij deze laatste locatie niet iedere dag zal worden aangedaan. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief met nieuws uit Voorne-Putten. Voor nieuws uit de Hoeksche Waard, schrijf je hier in.