Jon Hermans-Vloedbeld.
Volledig scherm
Jon Hermans-Vloedbeld. © Provincie Zuid-Holland

Ex-Oud-Beijerlandse is nu dé topvrouw op eiland Terschelling

Jon Hermans-Vloedbeld, de laatste burgemeester van Oud-Beijerland als zelfstandige gemeente, maakt opnieuw een 'transfer'. De 66-jarige VVD-politica moet voortaan met de boot om haar werk te doen in de eilandgemeente Terschelling.

Op het waddeneiland begint ze op 1 april en is ze aangesteld als waarnemend burgemeester. Ze blijft er tot 1 november. Dan maakt ze plaats voor een kroonbenoemde burgemeester.

De van oorsprong Twentse Hermans-Vloedbeld streek enkele jaren geleden plots neer in Oud-Beijerland, waar ze de vertrokken burgemeester Klaas Tigelaar opvolgde. Daarvoor werkte ze in de regio al in Ouderkerk en Ridderkerk en was de 'burgermoeder' in de stad Almelo.

Herindeling

Hermans-Vloedbeld bleef Oud-Beijerland trouw tot eind 2018, toen de herindeling met de vier andere gemeenten in de Hoeksche Waard een feit was. Na haar periode in de Hoeksche Waard vertrok ze naar Noordwijk. Die gemeente laat ze nu achter voor een waarnemend burgemeesterschap op het Friese eiland.

Waar ze in de nog niet gefuseerde Hoeksche Waard de enige vrouwelijke burgemeester was, zo heeft ze in de provincie Friesland straks meer vrouwelijke collega's. Hermans-Vloedbeld is daar zelfs de zesde vrouwelijke 'topvrouw' in de provincie. Een unicum voor Friesland.