Een winkelstraat in Oud-Beijerland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een winkelstraat in Oud-Beijerland. © Jeffrey Groeneweg Qphoto

Evenement georganiseerd dat niet doorging in de Hoeksche Waard? Ondernemer krijgt deel kosten terug

Wie een evenement heeft georganiseerd dat door corona niet heeft plaatsgevonden, hoeft daarvoor geen leges meer te betalen aan de gemeente. Dat is althans het voorstel van wethouders Paul Boogaard en Piet van Leenen aan de gemeenteraad. ,,We moeten als gemeente alles doen waar we invloed op hebben om ondernemers in deze tijd te helpen.” 

 1. Boeren en tuinders worden geconfronteerd met enorme kostenstijging: ‘Dit is een extra harde klap’
  PREMIUM

  Boeren en tuinders worden geconfron­teerd met enorme kostenstij­ging: ‘Dit is een extra harde klap’

  Boeren en tuinders worden geconfronteerd met een enorme kostenstijging per 2023. De transportkosten voor elektriciteit stijgen fors. Voor bedrijven met een grootverbruik-aansluiting is dit gemiddeld 52 procent, wat zich voor een kleine akkerbouwer al gauw vertaald tot duizenden euro’s extra per jaar. Voor grote tuinders kan het gaan om tienduizenden euro’s per jaar. De Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO Noord) maakt zich ernstig zorgen.
 2. Door de polder komt een nieuwe weg, tot verdriet van bewoners: ‘Je kunt ’m maar één keer verpesten’
  PREMIUM

  Door de polder komt een nieuwe weg, tot verdriet van bewoners: ‘Je kunt ’m maar één keer verpesten’

  Met bijna de wanhoop in de ogen stonden enkele (dijk)bewoners van Goudswaard, Piershil en Zuid-Beijerland deze week voor de gemeenteraad. Om hun ongenoegen uit te spreken over de nieuwe verkeersroute die voorligt om ‘hun’ Hoeksche Waard zuidwest beter bereikbaar te maken. ,,Als je diep in mijn hart kijkt, zou ik het liefst zien dat er helemaal geen nieuwe wegen komen dwars door stukken open land.’’