Esmee van Kooten is bij FC Binnenmaas echt 'one of the guys'.
Volledig scherm
PREMIUM
Esmee van Kooten is bij FC Binnenmaas echt 'one of the guys'. © john de pater

Esmee van Kooten(7): 'Ik voetbal liever met jongens, dat ben ik gewend'

Als meisje in een team met allemaal jongens voetballen? De 7-jarige Esmee van Kooten weet niet beter. En wil de Puttershoekse aanvalster van FC Binnenmaas niet liever in een meidenteam spelen? ,,Nee, dat zou ik heel raar vinden."

Welkom in de wereld van een jong meisje dat bij FC Binnenmaas nu twee seizoenen met alleen maar jongens voetbalt. Dat uit een gezin komt waarin papa, mama én haar jongere broertje allemaal een balletje trappen. En die van kleins af aan met haar vader meegaat naar haar favoriete club in de Kuip en thuis voor de buis met papa meekijkt naar wedstrijden van Feyenoord.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.