Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lars Smook

Een voor een stoppen ze ermee: ook Korbatjo laat oud papier links liggen

In navolging van Muziekvereniging Wilhelmina uit Numansdorp (vorig jaar) en voetbalvereniging GOZ in Mijnsheerenland (per 1 mei) stopt ook korfbalclub Korbatjo uit Oud-Beijerland met het inzamelen van oud papier. 

Vrijwilligers van de vereniging halen nog twee keer het papierafval op in de Zoomwijck en één keer in de wijk Spuioever en dan is het per 1 juli over. De vereniging heeft het dan in totaal dertig jaar gedaan.

Het lijkt inmiddels een trend te worden onder verenigingen om het oud-papier niet langer in te zamelen. Iets dat afvalstoffendienst RAD Hoeksche Waard graag wil, omdat meer en meer huishoudens papier bij het restafval achterlaten. Voor clubs is het ophalen van oud papier in het dorp echter een lucratieve bezigheid omdat het inkomsten met zich meebrengt.

SHO

Voetbalvereniging SHO in Oud-Beijerland zamelt nog wél altijd fanatiek oud papier in. Op het parkeerterrein van sportpark De Kikkershoek staan twee grote containers. Alleen heeft de club de laatste jaren veel hinder van de containers. Veel mensen 'gooien' hun papier bij, naast of tegen de container aan waardoor vrijwilligers uren bezig zijn met sorteren.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

    Strijen neemt afscheid van gezichtsbe­pa­lend raadslid Henk Kwakernaat

    Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.