Volledig scherm
© Privéfoto

,,Een tostizaak is iets unieks in de regio''

Tosti's met geitenkaas of chocopasta? John Schipper van 't is Fantosti's in Oud-Beijerland maakt de lekkerste creaties in zijn pas geopende zaak. Nog leuker: alle producten komen uit de streek.

Eerst een kantoorbaan, nu een tostizaak. Best een omslag..

,,Zeker. Ik werkte twintig jaar in de verzekeringswereld, maar ik heb vanaf jongs af aan de wens gehad om een eigen café te beginnen. Afgelopen jaar besloot ik het roer om te gooien. De inspiratie kwam uit een tostirestaurant in Zwolle. Dat vond ik zo leuk, dat ik het hier in Oud-Beijerland wilde openen. Het begint hier wel een horecadorp te worden, maar dit is iets unieks in de Hoeksche Waard.''

Wat voor smaken heb je?

,,Een tosti met Nutella. Je kent de nutella-pizza al van Happy Italy en dit is een variatie erop. Deze wordt dan ook veel besteld. Inmiddels heb ik er al drie kilo chocoladepasta doorheen gesmeerd. Ook de geitenkaas met honing en walnoot-variant doet het heel goed.''

En er is eentje met pindakaas.

,,Een dochter van een vriendin is veganistisch en kwam met de suggestie voor een pindakaas-banaan variant. Ik heb haar toen voor gek verklaard, maar toen ik het 's avonds thuis probeerde, vond ik het wel heel lekker.''

Wat maakt jouw tosti anders dan een die je thuis maakt?

,,De tosti is met drie boterhammen in plaats van twee. Hierdoor is hij wat groter en is het een fatsoenlijke maaltijd. Ik wilde geen standaard tosti serveren: ik doe het graag net iets anders dan normaal.''

Alles wat jij serveert, heeft een Hoeksche Waards tintje.

,,Ja. Alles komt uit de Hoeksche Waard. Het brood en groente komt van de lokale ondernemers. De jonge, knoflook- en truffelkaas is biologisch en wordt in Zuid-Beijerland gemaakt. Klanten willen weten waar het eten vandaan komt.''

En wat als ik geen tosti lust?

,,Dan ben je hier welkom om een belegd broodje of gebakje te eten en koffie te drinken.''