Numansdorper Noah de Jong wil graag in een tiny house in zijn geboortedorp wonen. Hij ziet het als een kans om zelfstandig te gaan wonen als twintiger.
Volledig scherm
Numansdorper Noah de Jong wil graag in een tiny house in zijn geboortedorp wonen. Hij ziet het als een kans om zelfstandig te gaan wonen als twintiger. © Privéfoto

Docent Noah kan geen huis vinden, dus start hij zelf een onderzoek naar tiny houses in de Hoeksche Waard

Numansdorper Noah de Jong (22) wil zelfstandig wonen, maar vind als starter maar eens wat op de oververhitte woningmarkt. De jonge docent ziet echter mogelijkheden voor meer tiny houses in de Hoeksche Waard. Online inventariseert hij de wensen van mede-eilandbewoners die niet direct tonnen op tafel kunnen leggen voor een eigen huis.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?