Volledig scherm
PREMIUM
Een voedselpakket. © ANP

Dit is waarom steeds meer Hoeksche Waarders aankloppen bij de Voedselbank

Het aantal arme mensen in Nederland is de afgelopen jaren afgenomen, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Gek genoeg melden steeds meer gezinnen zich bij de Voedselbank Hoeksche Waard.

In 2013 leefden ruim 1,2 miljoen mensen in armoede (7,6 procent), in 2017 waren dat er bijna 939.000, wat neerkomt op 5,7 procent van de bevolking. Ondanks de afname van armoede in Nederland kloppen steeds meer mensen bij de voedselbank in de Hoeksche Waard aan. ,,Begin dit jaar hadden we 130 gezinnen, dat zijn er nu al 160’’, legt Henk Stehouwer (79) van de Voedselbank uit.

  1. Veertig brandweerlieden in het zonnetje gezet met koninklijke onderscheiding

    Veertig brandweer­lie­den in het zonnetje gezet met koninklij­ke onderschei­ding

    Veertig brandweerlieden van de brandweer Hoeksche Waard krijgen deze periode een koninklijke onderscheiding. Gisteravond waren negen spuitgasten aan de beurt, deze keer in Oud-Beijerland. Ze kregen een lintje voor minimaal 20 jaar brandweerwerk. Die 20 jaar-regeling komt te vervallen. ,,Vandaar dat personen die hiervoor in aanmerking komen, nu alvast worden onderscheiden'', verduidelijkt een woordvoerster van de gemeente Hoeksche Waard. ,,Voorheen vroeg de Veiligheidsregio dit bij een afscheid aan.''