Gerrit Jan Ninaber van Eijben voor zijn huis van bijna drie miljoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Jan Ninaber van Eijben voor zijn huis van bijna drie miljoen. © Jeffrey Groeneweg

Dit is het duurste huis van de Hoeksche Waard op Funda: ‘Hier heb je met de buitencategorie te maken’

BINNENKIJKENHun landhuis tikt nog nét niet de vraagprijs van 3 miljoen euro aan. Het huis in Long Island-stijl van Gerrit Jan en Annemieke Ninaber van Eijben in het buitengebied van Numansdorp is daarmee de duurste woning die momenteel in de Hoeksche Waard te koop staat. Maar het is voor hen niet een keer met je ogen knipperen en je hand gulzig ophouden om het overbiedingsbedrag te incasseren...

 1. The Who, historisch Hoeksche Waard en Crosby, Stills, Nash & Young: Loek wisselt het allemaal af
  PREMIUM

  The Who, historisch Hoeksche Waard en Crosby, Stills, Nash & Young: Loek wisselt het allemaal af

  Hij is niet het type van de stoffige salongeleerde. Geschiedenis moet ‘ter leering ende vermaeck’ zijn. Dus schrijft Loek Dekker ‘even makkelijk’ over Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 als over rockband The Who. Na een wat late roeping is de Oud-Beijerlander een ‘swingende schrijver’ en ‘hippe historicus’ geworden die maar wat trots is op zijn bijdragen aan de zojuist verschenen Canon van de Hoeksche Waard.
 2. Cees ziet juist steun voor bungalows op schiereiland: ‘Veel verzet? Dat is schromelijk overdreven’
  PREMIUM

  Cees ziet juist steun voor bungalows op schierei­land: ‘Veel verzet? Dat is schrome­lijk overdreven’

  In de volksmond wordt het schiereiland dat uitsteekt in de Binnenmaas ‘t Hof genoemd. Zo’n zestig jaar is het inmiddels in bezit van de familie Plomp, die er een transportbedrijfje heeft en een vervallen camping heeft die niet meer in gebruik is. Er zijn vergevorderde plannen om op het schiereiland in Westmaas vijf bungalows te bouwen. Maar er is ook verzet: ,,Je hebt mensen die overal tegen zijn.”