Volledig scherm
Zo komt het nieuwe distributiecentrum van De Bommel eruit te zien. © De Bommel

Distributiecentrum De Bommel verhuist van Strijen naar Dordrecht

Meubelzaak De Bommel verplaatst het hoofddistributiecentrum van Strijen naar Dordrecht. Op het bedrijventerrein Dordtse Kil III wordt gebouwd aan een nieuwe distributiecentrum van zo'n 18.000 vierkante meter. Daarvan is 2000 vierkante meter bestemd als kantoorruimte. De nieuwe vestiging wordt in de loop van het jaar 2020 geopend.

De Bommel heeft voor Dordrecht gekozen vanwege de logistieke mogelijkheden en de service. De winkel aan de Christiaan Huygensstraat van De Bommel blijft wel gewoon in Strijen.

De grote vraag is voorlopig wat er met de enorme opslagruimte in Strijen gaat gebeuren. Het lijkt op een kaalslag, want het distributiecentrum grenst aan het oude gemeentehuis van Strijen, waarvoor ook nog steeds geen nieuwe bestemming is gevonden. 

Nieuwe bestemming

Wil Winkelman, voormalig eigenaar van wooncentrum de Winckelaer dat de voorloper was van De Bommel, had een optie tot koop van het gemeentehuis maar besloot eerder dit jaar van die optie af te zien. 

Daarmee blijft de onduidelijkheid over de bestemming van het voormalige politieke hart van Strijen bestaan. Op dit moment wordt de keuken van het gemeentehuis gebruikt door een cateringbedrijf dat een maaltijdenservice verzorgt. De overige ruimtes van het pand aan het Waleplein staan leeg.