Werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. © Paul van BaardwijkStudio Retouch

Deze maatregelen moeten vertraging en hinder bij renovatie Heinenoordtunnel beperken

De renovatie van de Heinenoordtunnel tussen de Hoeksche Waard en Barendrecht is pas in 2023 en 2024, maar de voorbereidingen ervan zijn al in volle gang. Rijkswaterstaat vreest voor files en omleidingen. Een overzicht van de maatregelen die verkeershinder moeten beperken. 

 1. Zo bereiden hulpdiensten zich voor op ernstig ongeval in tunnel: brand, rook en meerdere ‘gewonden’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Zo bereiden hulpdien­sten zich voor op ernstig ongeval in tunnel: brand, rook en meerdere ‘gewonden’

  Een rookgordijn vult de noordelijke uitgang van de Drechttunnel. Auto’s botsen op verschillende plekken tegen elkaar en tegen de muur. Glas versplintert, motorkappen vouwen op. Er breekt brand uit en slachtoffers zitten bekneld in hun voertuig. Brandweerlieden en ambulancepersoneel hebben hun handen vol om de chaotische situatie de baas te worden en de gewonden te bevrijden.
 2. Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermonnikoog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’
  PREMIUM

  Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermon­nik­oog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’

  Eerst het coronavirus, daarna de verkeersperikelen rond de Haringvlietbrug. Een religieuze dweper zou de komst van ‘10 plagen’ vermoeden, en zeggen: ‘Wat volgt?’ Maar de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard is er niet de vereniging naar mogelijk nieuw onheil lijdzaam af te wachten. Met het manifest ‘Samen Sterk 2022-2026’ wil ze zorgen voor een vruchtbaar economisch klimaat op het eiland. Hoe? Via gemeentelijk beleid.