Werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. © Paul van BaardwijkStudio Retouch

Deze maatregelen moeten vertraging en hinder bij renovatie Heinenoordtunnel beperken

De renovatie van de Heinenoordtunnel tussen de Hoeksche Waard en Barendrecht is pas in 2023 en 2024, maar de voorbereidingen ervan zijn al in volle gang. Rijkswaterstaat vreest voor files en omleidingen. Een overzicht van de maatregelen die verkeershinder moeten beperken. 

 1. Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermonnikoog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’
  PREMIUM

  Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermon­nik­oog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’

  Eerst het coronavirus, daarna de verkeersperikelen rond de Haringvlietbrug. Een religieuze dweper zou de komst van ‘10 plagen’ vermoeden, en zeggen: ‘Wat volgt?’ Maar de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard is er niet de vereniging naar mogelijk nieuw onheil lijdzaam af te wachten. Met het manifest ‘Samen Sterk 2022-2026’ wil ze zorgen voor een vruchtbaar economisch klimaat op het eiland. Hoe? Via gemeentelijk beleid.
 2. Hoe een klein dorp het middelpunt van autominnend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe een klein dorp het middelpunt van automin­nend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’

  Even was Heinenoord, het kleine plaatsje ten oosten van Oud-Beijerland, the place to be voor liefhebbers voor oldtimers. Uit alle hoeken van het land kwamen mensen zaterdag naar de loods van de gebroeders George en Marcel Wüst voor de eerst kijkdag voor de veiling van een megacollectie oude auto’s, allang uit de handel genomen auto-onderdelen en andere snuisterijen. ,,We beseffen nu pas hoe bijzonder het is.’’
 3. Vader Jan en dochter Rianne maken succesvolle switch: autodealer Knoot nu De Vinyl Garage
  PREMIUM

  Vader Jan en dochter Rianne maken succesvol­le switch: autodealer Knoot nu De Vinyl Garage

  Meer dan veertig jaar schalde er muziek uit de transistorradio bij Peugeotdealer Knoot in Oud-Beijerland. Inmiddels zijn in het showroomgedeelte van weleer de auto’s vervangen door lp’s, cd’s, muziekmerchandise en rock- en popmemorabilia. Jan Knoot en zijn dochter Rianne runnen er De Vinyl Garage. En nee, bij binnenkomst schalt niet Master Mechanic van Johnny Winter uit de boxen.