Volledig scherm
Denzel van Loo: ,,Het heeft goed voor mij uitgepakt." © pr

Denzel (24) maakt van bijverdienste goedlopend bedrijf

Toen Denzel van Loo (24) jaren geleden zo af en toe de auto's van zijn opa en vader waste, had hij géén idee dat hij daar een goedlopende zaak van kon maken. Inmiddels zit hij met zijn bedrijf Car Cleaning Numansdorp net een paar maanden op zijn nieuwe plek aan de Einsteinstraat in Numansdorp.

Hij maakt lange dagen, zijn werkweken tellen soms 60 uur, en hij stopte met voetballen op zaterdag om nog meer tijd aan auto's te kunnen besteden. Dat harde werken werpt zijn vruchten af. Inmiddels heeft Denzel van Loo twee jongens in dienst en zorgt hij dat de auto's van grote lokale bedrijven blinken. ,,Elk moertje wordt opgepoetst."

Hij geeft toe: een mooie auto schoonmaken is gewoon een stuk leuker dan een oude Opel Corsa. Inmiddels is hij ook zover dat hij nee zegt tegen auto's die al jaren niet zijn schoongemaakt. ,,Daar begin ik liever niet meer aan. Ik heb auto's gezien waar het mos nog net niet aan de binnenkant groeit. Dat is voor mijzelf echt niet leuk."

Goed werk leveren

Hij wil wel goed werk leveren. Zelfs aan een gloednieuwe BMW die naar de showroom gaat en nauwelijks vies kan zijn, wordt rustig úren gewerkt. Maar er gebeurt een stuk meer dan even uitzuigen en afspuiten. Speciale glascoatings, sprays, stoelreiniging, ozonbehandeling: noem het maar op en Denzel doet het.

Quote

Gelukkig zien ze nu dat het best goed heeft uitgepakt

Van al die coatings en behandelingen wist hij nauwelijks iets af toen hij begon in een klein oud schuurtje aan de Hallinxweg en één auto per dag had. Hij rolde in het vak door het gewoon te doen. ,,Na de middelbare school heb ik van alles gedaan: ik heb een personal trainer diploma, heb een cursus ondernemerschap gedaan. Op de mavo wilde ik altijd al mijn eigen bedrijf. Mijn ouders waren toen misschien niet blij dat ik losse dingen deed en geen opleiding. Gelukkig zien ze nu dat het best goed heeft uitgepakt."