Chef-kok Michka Chel van de Kookstudio Hoeksche Waard; een van de deelnemers aan de YourChoice-campagne, bedoeld om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Michka Chel van de Kookstudio Hoeksche Waard; een van de deelnemers aan de YourChoice-campagne, bedoeld om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan. © VICTOR VAN BREUKELEN

Dankzij slimmere keuzes verdwijnt hier minder eten in afvalbak: ‘Zelfs laatste slok koffie kun je hergebruiken’

Wie in de horeca werkt, weet dat de borden die worden uitgeserveerd, niet altijd leeg gelikt retour gaan. En sommige ingrediënten verkleuren met deze zomerse temperaturen wel heel erg snel, waardoor ook deze - ongebruikt - in de kliko belanden. Voedselverspilling in de horeca is een big deal. Vier ondernemers uit de Hoeksche Waard pakken het vanaf nu heel anders aan. Dankzij slimmere keuzes hebben zij het bordenafval per gast met gemiddeld een derde weten te verkleinen.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Gemeente niet blij met nóg eens twee maanden uitstel werkzaamheden nabij Zwartsluisje en Sluisjesdijk

  Gemeente niet blij met nóg eens twee maanden uitstel werkzaamhe­den nabij Zwartsluis­je en Sluisjes­dijk

  Onder verschillende Piershillenaren in de Facebook-groep ‘Piershil’ is ophef ontstaan over het bericht dat de route tussen Piershil/Goudswaard en Zuid-Beijerland tot december afgesloten blijft. Niet tof, aldus meerdere omwonenden. ,,Het zou tot 22 juli zijn, toen werd het 30 september en nu dus einde van het jaar. Al met al duren de werkzaamheden van Stedin nu al maanden.”