Eén van de vele ongelukken op de N217 bij Mijnsheerenland.
Volledig scherm
Eén van de vele ongelukken op de N217 bij Mijnsheerenland. © Qphoto

‘Crashes bij Mijnsheerenland geen reden om kruising op N217 aan te passen'

De kruising van de N217 met de Vrouwehuisjesweg, ter hoogte van het Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland, krijgt voorlopig geen drempels. Dat zegt Gedeputeerde Staten als antwoord op vragen van het CDA.

De afgelopen vijf jaar zijn er op een traject van één kilometer, 500 meter voor de kruising en 500 meter na de kruising, 22 ongelukken gebeurd. Bij zeven crashes vielen er gewonden. ,,Onderzoek heeft uitgewezen dat geen van deze ongevallen te wijten was aan de inrichting van de weg'', aldus Gedeputeerde Staten. Daarom ziet de overheid in de gebeurde ongelukken 'geen directe aanleiding om maatregelen te treffen'.

Kop-staart

Ook in de nabije toekomst lijkt een verkeersremmende ingreep op de kruising uitgesloten. ,,Kijkend naar de toedracht van de ongevallen gaat het bijna alleen maar om kop-staartbotsingen in de file voor de stoplichten'', antwoordt Gedeputeerde Staten op de vragen. Een te hoge snelheid, afleiding achter het stuur en een laagstaande zon zijn als oorzaak aangegeven door de betrokken bestuurders.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.