Een van de blokken met cocaïne.
Volledig scherm
Een van de blokken met cocaïne. © Openbaar Ministerie

Cocaïne verstopt tussen bevroren mangopuree: 85 kilo onderschept

De douane heeft maandag in de Rotterdamse haven 85 kilo cocaïne ontdekt tussen een lading vaten met bevroren mangopuree. De container was afkomstig uit Peru en bestemd voor een bedrijf in Nederland. De straatwaarde van de partij is ruim 6 miljoen euro.

 1. Containerschepen gewild doelwit van drugskartels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’
  PREMIUM

  Container­sche­pen gewild doelwit van drugskar­tels: ‘Bemanning moet van cokehandel hebben geweten’

  De politie verwijt de multinationals achter de enorme containerschepen weg te kijken voor hun rol in de wereldwijde cokehandel. Criminelen betalen makkelijk anderhalve ton voor informatie over hun containers met coke. Of ze vragen de bemanning van dergelijke schepen om voor aankomst in de haven drugs overboord te slingeren. Scheepvaartbedrijven zijn een gewild doelwit voor drugskartels.
 2. Garage Heinenoord opslagbox voor drugs en kogels, oud-vrienden beschuldigen elkaar: ‘Ik voelde de druk’
  PREMIUM

  Garage Heinenoord opslagbox voor drugs en kogels, oud-vrien­den beschuldi­gen elkaar: ‘Ik voelde de druk’

  Na het rammen van auto’s in Heinenoord belandt de bestelbus van Jeremy B. (21) op zijn kant. De bestuurder blijkt in bezit van een zak xtc-pillen en kilo’s ketamine. In zijn garagebox vindt de politie nog grotere hoeveelheden drugs én kogels. Volgens B. spullen van Tom S. (19) uit Klaaswaal. In de rechtbank wijzen de ex-maatjes dinsdag naar elkaar. ,,Ik voelde druk.’’
  Heinenoord