Volledig scherm
Jan Pieter Lokker. © Gemeente

CDA’er Jan Pieter Lokker (70) wordt de derde burgemeester van de Hoeksche Waard

Jan Pieter Lokker uit Bodegraven volgt per 23 december Govert Veldhuijzen op als waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. De 70-jarige Lokker is daarmee de derde burgemeester in het eerste jaar van de fusiegemeente. Een unicum.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Hoeksche Waard is Lokker een ervaren bestuurder. In januari dit jaar begon de CDA’er als waarnemend burgemeester in de gemeente Vijfheerenlanden. Daar stopte hij vorige maand. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester in onder meer de gemeenten Bodegraven, Noordwijk, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard en Lopik en was Lokker zes jaar lang lid van Gedeputeerde Staten in de provincie Utrecht waar hij ook Statenlid was.

Met de voordracht van Lokker zet de gemeente Hoeksche Waard zichzelf ongewild in de schijnwerpers. Zelden ‘versleet’ een fusiegemeente in haar debuutjaar maar liefst drie burgemeesters. Kanttekening daarbij is wel dat de eerste twee burgervaders - Peter van der Velden en Govert Veldhuijzen - vanwege gezondheidsredenen hun functie moesten neerleggen. Van der Velden was zelf ziek, Veldhuijzen maakte onlangs bekend te kiezen voor zijn ernstig zieke echtgenote. Hij neemt woensdag officieel afscheid van de Hoeksche Waard.

De verwachting is dat de Hoeksche Waard eind maart voor het eerst een kroonbenoemde burgemeester voordraagt.