Mireille Louwerens bij het Spuipark.
Volledig scherm
Mireille Louwerens bij het Spuipark. © john de pater

BurgerBelangen: ‘Er komt nu een tweedeling in de gezondheidsrisico’s bij windmolenparken’

Mireille Louwerens heeft namens de fractie BurgerBelangen extra vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de windturbineparken in de Hoeksche Waard. De vragen sluiten aan bij de motie die ze eerder indiende over de plicht van Nederland het Europees recht te volgen voor windturbineparken.

 1. Zaak van ‘ontmaskerfilm’ krijgt na bijna twee jaar toch vervolg: OM doet onderzoek naar Oud-Beijerlander
  PREMIUM

  Zaak van ‘ontmasker­film’ krijgt na bijna twee jaar toch vervolg: OM doet onderzoek naar Oud-Beijerlan­der

  De zaak van het ‘Oud-Beijerlandse ontmaskerfilmpje’ krijgt een juridisch vervolg. In mei 2021 maakten Virgil K. en Dick van E. een waarschuwingsfilmpje bij het huis van een dorpsgenoot die het 10-jarige dochtertje van K. op een kinderfeestje zou hebben aangerand. De dorpsgenoot bleef wegens een gebrek aan bewijs toen juridisch buiten schot, maar nu gaat het Openbaar Ministerie hem alsnog vervolgen.
  Oud-Beijerland
 2. Lach terug bij Zwaluwen en Binnenmaas, XerxesDZB krijgt tik: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Lach terug bij Zwaluwen en Binnenmaas, XerxesDZB krijgt tik: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Het blijft ongemeen spannend in de Rotterdams getinte vierde divisie, zeker nu Zwaluwen gaat winnen. De Vlaardingers verrasten tegen ARC. XerxesDZB is juist weer wat verder van de vierde divisie. FC Binnenmaas won onder de nieuwe interim-trainer eindelijk weer eens, met een voorname rol van zijn zoon. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
  Puttershoek, Mijnsheerenland, Maasdam, Goidschalxoord, Klaaswaal, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Strijen, Mookhoek, 's-Gravendeel, Heinenoord, Blaaksedijk, Zuid-Beijerland, Westmaas, Numansdorp
 3. Pas toen ze erover praatte, wist Lincey dat ze niet de schuld was van haar moeders problemen
  PREMIUM

  Pas toen ze erover praatte, wist Lincey dat ze niet de schuld was van haar moeders problemen

  Een kind van drie dat uit huis geplaatst wordt omdat haar moeder verslaafd geraakt is aan drugs en aan schizofrenie lijdt. Dat overkwam Lincey (26) uit Rotterdam. Pas toen ze erover ging praten, nadat ze op haar 21ste vastliep tijdens een stage, kwam ze af van haar schuldgevoel daarover. ,,Na mijn geboorte kreeg mijn moeder een postnatale depressie. Dat heeft haar psychoses wel getriggerd, denk ik.”
  Rotterdam