Volledig scherm
Burgemeester Peter van der Velden van de gemeente Hoeksche Waard. © archieffoto Qphoto

Burgemeester Peter van der Velden van Hoekse Waard legt functie neer vanwege gezondheid

OUD-BEIJERLAND/BREDA - Peter van der Velden (64) heeft dinsdagavond zijn vertrek aangekondigd als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard. De oud-burgemeester van onder meer Breda en Bergen op Zoom legt zijn functie neer vanwege gezondheidsklachten.

Van der Velden - die in Breda woont - stopt per 1 april. Hij deed de mededeling voorafgaande aan de vergadering van de gemeenteraad.

Van der Velden is sinds 1 januari 2019 de eerste (waarnemend) burgemeester van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Het was de bedoeling dat hij deze functie zou vervullen tot er een kroonbenoemde burgemeester is. Op medisch advies is Van der Velden - die al langer diabetespatiënt is - nu genoodzaakt te stoppen.

“De intensieve werkzaamheden van het burgemeesterschap hebben negatieve impact op de regulatie van mijn diabetes. Ik kan deze signalen niet langer negeren voor mijn gezondheid in de toekomst. Daarom ben ik genoodzaakt dit besluit te nemen,” zo laat hij via de gemeente weten in een persbericht.

PvdA’er Van der Velden (geboren in Bergen op Zoom) heeft een lange bestuurlijke periode achter de rug. In 1988 werd hij voor het eerst burgemeester, van de toenmalige gemeente Nieuwe-Ginneken. Daarna bekleedde hij dat ambt in Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom, Breda en Dordrecht. In die laatste gemeente was hij eveneens waarnemer.