Bij een brand in een grote berg hooibalen in Goudswaard is de brandweer langdurig bezig met blussen. De brand gaat gepaard met veel rook, die in de omgeving te zien is.
Volledig scherm
Bij een brand in een grote berg hooibalen in Goudswaard is de brandweer langdurig bezig met blussen. De brand gaat gepaard met veel rook, die in de omgeving te zien is. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Brand in berg hooibalen in Goudswaard: brandweer waarschuwt voor overlast

Een brand in een grote berg hooibalen aan de Dwarsweg in Goudswaard heeft maandagmiddag voor rook- en stankoverlast in de omgeving van het dorp gezorgd. 

 1. Dit is waarom het volgens VVD-raadslid Odilia Sibrijns goed gaat met de Hoeksche Waard (maar het kan beter)
  PREMIUM

  Dit is waarom het volgens VVD-raads­lid Odilia Sibrijns goed gaat met de Hoeksche Waard (maar het kan beter)

  Voor notoire mopperaars die hun handen nooit uit de mouwen steken, kan ze geen sympathie opbrengen. Je zou ze comfortklagers kunnen noemen, in haar optiek. Zeker omdat VVD-raadslid Odila Sibrijns als bereisd persoon vaak over de landsgrenzen heeft gekeken, weet ze ‘dat het in Nederland zo slecht nog niet gaat’. De Hoeksche Waard is daar geen uitzondering op, al kan het beter.
 2. Geëmotioneerde Richard krijgt lintje en begint aan volgend deel van zijn leven: ‘Tijd voor kleindochter’
  PREMIUM

  Geëmotio­neer­de Richard krijgt lintje en begint aan volgend deel van zijn leven: ‘Tijd voor kleindoch­ter’

  Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds Richard van Helten is gelauwerd, koestert hij het kleinood als een kostbare schat. Hij laat er zich niet op voorstaan, maar wanneer hij ‘het lintje’ draagt, gaat de borst toch naar voren. En dat niet uit pocherigheid of een aangeboren Oranjegezindheid, maar eerder als eerbetoon aan hen die hem in staat stelden zijn ziel en zaligheid in Watersportvereniging Binnenmaas te steken.