De eerste windmolen in Heinenoord in aanbouw.
Volledig scherm
De eerste windmolen in Heinenoord in aanbouw. © Jeffrey Groeneweg

Bouw van windpark Oude Maas in Heinenoord is begonnen

De grote gele hijskraan staat en dat betekent maar één ding: de bouw van het Windpark Oude Maas in Heinenoord is nu echt van start gegaan. Dit alles begint bij de oostkant van de Heinenoordtunnel, waar uiteindelijk drie van de vijf 187 meter hoge molens komen te staan.

 1. Jo (82) krabbelt weer op dankzij ’t PassieHoekje: ‘Het leven had geen waarde meer na zijn dood’
  PREMIUM

  Jo (82) krabbelt weer op dankzij ’t PassieHoek­je: ‘Het leven had geen waarde meer na zijn dood’

  In het dagactiviteitencentrum van De PassieWaard lijkt Johanna (‘Zeg maar Jo’) van der Elburg niet op haar plaats. Ze keuvelt, ze is in de weer met mozaïek en keramiek en straalt een levendige jeugdigheid uit die je niet associeert met haar leeftijd - ze is 82 - en niet verwacht bij een crea-samenkomst van mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een chronische aandoening.
 2. Hoe een klein dorp het middelpunt van autominnend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe een klein dorp het middelpunt van automin­nend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’

  Even was Heinenoord, het kleine plaatsje ten oosten van Oud-Beijerland, the place to be voor liefhebbers voor oldtimers. Uit alle hoeken van het land kwamen mensen zaterdag naar de loods van de gebroeders George en Marcel Wüst voor de eerst kijkdag voor de veiling van een megacollectie oude auto’s, allang uit de handel genomen auto-onderdelen en andere snuisterijen. ,,We beseffen nu pas hoe bijzonder het is.’’