De Fortlaan in Numansdorp.
Volledig scherm
De Fortlaan in Numansdorp. © Google Streetview

Bewoonster (75) krijgt bloeding, maar arts kan huis niet vinden

De schrik zit er bij bewoners van het Numansgors goed in nadat een 75-jarige bewoonster een bloeding kreeg en medisch personeel de weg niet kon vinden. 

,,Een arts van de huisartsenpost in Klaaswaal raakte in de nacht van maandag op dinsdag door de afsluiting van de Fortlaan de weg kwijt. En dat is precies waar wij bang voor waren’’, zegt Christine van Geel van de Vereniging van Eigenaren van het Numansgors. 

Volgens Van Geel – die pleit voor een openstelling van de Fortlaan die sinds kort alleen nog voor fietsers en voetgangers open is – was de arts niet op de hoogte van de afsluiting. ,,De echtgenoot kon hem telefonisch de omrijroute uitleggen. Het had geen twee minuten langer moeten duren.’’ De bewoonster ligt nog in het ziekenhuis.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.