Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Bewoners Zwartsluisje: Zet de flitspaal weer aan

Een groep inwoners van Zuid-Beijerland doet een dringend beroep op onder meer het Waterschap Hollandse Delta, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) om de flitspaal op het Zwartsluisje weer werkend te krijgen.

De flitskast is al enkele jaren niet meer in gebruik en de bewoners maken zich ernstige zorgen over de veiligheid op de polderdijk. In een brief aan het waterschap, eigenaar van de weg, roepen ze Hollandse Delta op om nog eens bij het OM, eigenaar van de flitspaal, aan de bel te trekken over de situatie. Ook de wijkagent in Zuid-Beijerland is op de hoogte en heeft al een verzoek naar het OM gestuurd om de flitspaal opnieuw 'aan' te zetten. Kan de flitspaal niet worden aangezet, dan is een snelheidsdisplay een alternatief, stellen de bewoners.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Droom Linda van Schaik (18) komt uit: Basketballen in Amerika
    PREMIUM

    Droom Linda van Schaik (18) komt uit: Basketbal­len in Amerika

    Basketbalster Linda van Schaik (18) kan haar geluk momenteel niet op. De Oud-Beijerlandse guard veroverde met de Orange Angels de beker en de landstitel in de U20-eredivisie, bereikte met eredivisieclub Dozy/Den Helder de play-offs en ziet nu ook haar grote droom uitkomen: collegebasketbal spelen in Amerika. De jeugdinternational gaat vanaf augustus vier jaar in de Sun Belt Conference spelen voor de Warhawks van de University of Louisiana Monroe.