Op bezoek bij ouderen in verzorgingshuis Alermius met de hoogwerker.
Volledig scherm
Op bezoek bij ouderen in verzorgingshuis Alermius met de hoogwerker. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Bewoners krijgen vandaag tóch paasbezoek van mantelzorgers via hoogwerker: ‘Even zwaaien!’

UPDATEMantelzorgers konden vandaag op veilige afstand tóch even op bezoek bij hun naasten. Via een hoogwerker mochten zij bewoners van de Open Waard in Oud-Beijerland en de Buitensluis in Numansdorp gedag zeggen via het raam of balkon.

De zorglocaties zijn vanwege het coronavirus gesloten voor bezoek. ,,We zien dat dit zowel voor onze bewoners als voor de mantelzorgers en naasten een lastige situatie is. We doen er dan ook alles aan om contact op afstand mogelijk te maken’’, aldus zorgorganisatie Alerimus.

Binnentuin

Tussen 09.30 en 12.30 uur stond er vandaag bij de Open Waard en de Buitensluis een hoogwerker. Voor bewoners van de Buitensluis die op de begane grond wonen, is er een contactmoment in de binnentuin mogelijk gemaakt.

Tijdens het bezoek werden de gestelde maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus gewaarborgd en zorgde de zorginstantie voor minimaal 1,5 meter afstand. Voor de bezoeken werd een tijdschema opgesteld zodat er maar één bezoek tegelijkertijd kon plaatsvinden. Bezoekers werd gevraagd zich af te melden indien zij last hadden van verkoudheidsklachten, griepverschijnselen en/of koorts.