Werner de Jong
Volledig scherm
Werner de Jong © Jeffrey Groeneweg

Bedreigd raadslid Werner de Jong zwengelt discussie over veiligheid van raadsleden aan: ‘Ik zwijg niet’

Werner de Jong, fractieleider van Constructief Hoeksche Waard, deed het afgelopen jaar tweemaal melding van bedreiging. De incidenten zijn mede aanleiding voor De Jong om de discussie over de veiligheid van gemeentepolitici aan te zwengelen.

 1. Mishandelde vader zijn baby of was hij ‘onvoorzichtig’ bij het spelen? ‘Onderschat dat zij teerder was’
  PREMIUM

  Mishandel­de vader zijn baby of was hij ‘onvoor­zich­tig’ bij het spelen? ‘Onderschat dat zij teerder was’

  Een 31-jarige man uit de Hoeksche Waard is veroordeeld voor mishandeling van zijn piepjonge dochtertje. Het drie maanden oude baby’tje werd thuis door haar vader in het gezicht geslagen, waardoor ze bloeduitstortingen en blauwe plekken opliep. Op haar beentje vond een arts een bijtwond. ,,Klaarblijkelijk was dat veel te hard’’, zei de jonge ouder woensdag tijdens zijn rechtszaak.
 2. Motie van afkeuring voor college Hoeksche Waard vangt bot: ‘Het raadswerk is geen grabbelton’

  Motie van afkeuring voor college Hoeksche Waard vangt bot: ‘Het raadswerk is geen grabbelton’

  Constructief Hoeksche Waard heeft bot gevangen met de motie van afkeuring richting het college over het financiële beleid omtrent de inhuur van personeel. Fractieleider Werner de Jong van Constructief HW kon bepaald niet op bijval rekenen bij het indienen van de motie, die hij inleidde door te stellen dat het college een wanprestatie had geleverd die een gele kaart verdiende. Bovendien was de motie een waarschuwing voor het volgende college.