Automobilisten in Oud-Beijerland mogen voortaan dubbel zo lang parkeren in de blauwe zones.
Volledig scherm
Automobilisten in Oud-Beijerland mogen voortaan dubbel zo lang parkeren in de blauwe zones. © Koen Suyk

Automobilisten in Oud-Beijerland mogen voortaan dubbel zo lang parkeren in de blauwe zones

Automobilisten kunnen binnenkort in het centrum van Oud-Beijerland de parkeerschijf iets verder vooruit draaien. Bezoekers mogen hier voortaan dubbel zo lang parkeren in de blauwe zones. De maximale parkeertijd wordt verruimd naar 60 minuten. 

Nu is dat nog maximaal een half uur. In deze speciale zones mag alleen langs de blauwe lijn met gebruik van een parkeerschijf worden geparkeerd. De gemeente vervangt deze week op dertien plekken in het centrum de oude bebording. 

De blauwe zones in Oud-Beijerland gelden alleen tijdens de openingstijden van de winkels: tussen 08.00 en 18.00 uur en tijdens koopavond. Dat betekent dat het winkelend publiek langer de tijd krijgt om een boodschap te doen en dat de bewoners en bezoekers buiten deze tijden gebruik kunnen maken van de parkeerplekken.  

Ruimte bieden

Vorig jaar heeft de gemeente onder meer op het parkeerterrein van de Albert Heijn in Oud-Beijerland een blauwe zone ingevoerd. De invoering van de parkeerschijfzone moest voor een verbetering van de parkeersituatie rond winkelcentrum Beijerse Hof zorgen.  Het zou ruimte bieden voor supermarktklanten, maar zorgde voor een grotere parkeerdruk bij de omliggende scholen en de naastgelegen kerk.