Kantoorpanden Koni Oud-Beijerland. Deze worden omgebouwd tot woningen.
Volledig scherm
Kantoorpanden Koni Oud-Beijerland. Deze worden omgebouwd tot woningen. © Qphoto

Augustus wordt een sloopmaand in het centrum van Oud-Beijerland

Sloopkogels maken volgende maand overuren in Oud-Beijerland. Een deel van de fabriekshal van Koni wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw en ook het oude winkel- en wijkcentrum Zoomwijck gaat over enkele weken tegen de vlakte.

 1. Gerard begon op de mavo, nu geeft hij kankerpatiënten meer hoop op genezing door baanbrekende therapie
  PREMIUM

  Gerard begon op de mavo, nu geeft hij kankerpa­tiën­ten meer hoop op genezing door baanbreken­de therapie

  Hij geniet als fysicus en wetenschappelijk onderzoeker internationaal aanzien, maar in zijn dorp is Gerard van Rhoon gewoon ‘één van ons’. Het Ambachtse jongetje van weleer is zoveel mogelijk zichzelf gebleven en dat is zeker niet bekakt of ‘kijk mij eens’. Als professor neemt hij binnenkort voor het laatst zijn boterhammetjes mee naar college - hoe Hollands nuchter - want hij gaat met pensioen.
 2. Opening populaire ‘Beleef het en eet het’ valt in het water: ‘Vergunning gaat pas twee dagen later in’
  PREMIUM

  Opening populaire ‘Beleef het en eet het’ valt in het water: ‘Vergunning gaat pas twee dagen later in’

  Velen keken er naar uit. En boer Martin de Ruiter had de vergunning al wekenlang thuis liggen. Klein probleempje. Die vergunning gaat pas in op 15 augustus. Twee dagen nádat hij zijn Oogstmarkt in Strijen gepland had. Wat komende zaterdag dé feestelijke opening van het populaire evenement 'Beleef het en eet het’ had moeten worden, eindigt nu in een sof. ,,Dit weekend tóch opengaan, kost mij anders een boete van 8.000 euro.”