Karpervissers Mark Lock en Arnoud Schipper hebben al tal van uren langs de waterkant doorgebracht. ,,Het is ook de spanning. Als je een mooie of grote karper ziet en het lukt om die te vangen, dan is dat prachtig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Karpervissers Mark Lock en Arnoud Schipper hebben al tal van uren langs de waterkant doorgebracht. ,,Het is ook de spanning. Als je een mooie of grote karper ziet en het lukt om die te vangen, dan is dat prachtig.” © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Arnoud en Mark speuren sloten af naar spiegelkarpers: ‘Als je er een vangt, heb je het gemaakt’

De waard inFotograaf Jeffrey Groeneweg en verslaggever Jasper van Everdingen lopen in de Hoeksche Waard wekelijks iemand tegen het lijf. Vandaag: Arnoud Schipper (17) en Mark Lock (16).

  1. Vincent woont in ‘kerkje’ en exposeert er (zijn) kunst: ‘Kunstenaar? Nou, dat noem ik mezelf nooit hoor’
    PREMIUM

    Vincent woont in ‘kerkje’ en exposeert er (zijn) kunst: ‘Kunstenaar? Nou, dat noem ik mezelf nooit hoor’

    Ooit predikte de dominee er hel en verdoemenis vanaf de kansel. Én hoop, want de Nederduits Gereformeerde Kerk in Oud-Beijerland was voor de deemoedige gelovigen ook de poort naar de hemel. Later struinden er koopjesjagers en verzamelaars op zoek naar een aanvulling van hun rariteitenkabinet. Nu belijdt kunstenaar Vincent in het kerkje er zijn ‘eigen’ geloof. Het huis van het Woord is het huis van het Beeld geworden.