Anti-afvalclub Nederland Schoner doet de letter ‘Z’ in de ban vanwege de oorlog in Oekraïne.
Volledig scherm
Anti-afvalclub Nederland Schoner doet de letter ‘Z’ in de ban vanwege de oorlog in Oekraïne. © Fotobewerking AD

Anti-zwerfafvalclub doet ‘pro-Russische’ letter Z in de ban: ‘Hiermee willen we niet worden geassocieerd’

De letter Z gaat in de ban bij anti-rotzooiclub Holland Schoner. De stichting werft voor veel gemeenten, waaronder Hoeksche Waard, vrijwilligers die zwerfafval willen opruimen. De laatste letter van het alfabet speelt een prominente rol bij de online wervingscampagnes, maar gaat overboord omdat het associaties kan oproepen met de Russische invasie in Oekraïne.

 1. Wethouder belooft: buurt betrekken bij alle ins en outs rond flexwoningen Alblasserdam

  Wethouder belooft: buurt betrekken bij alle ins en outs rond flexwonin­gen Alblasser­dam

  Directe omwonenden van de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam, waar het college van B en W veertig tot zestig tijdelijke woningen wil plaatsen, krijgen een plaats in een speciale ‘beheerscommissie’. Dat moet helpen om eventuele problemen snel te signaleren en op te lossen als begin volgend jaar tientallen statushouders, jongeren en zogeheten spoedzoekers hun intrek nemen in de flexwoningen.
  Dordrecht
 2. Lach terug bij Zwaluwen en Binnenmaas, XerxesDZB krijgt tik: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Lach terug bij Zwaluwen en Binnenmaas, XerxesDZB krijgt tik: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Het blijft ongemeen spannend in de Rotterdams getinte vierde divisie, zeker nu Zwaluwen gaat winnen. De Vlaardingers verrasten tegen ARC. XerxesDZB is juist weer wat verder van de vierde divisie. FC Binnenmaas won onder de nieuwe interim-trainer eindelijk weer eens, met een voorname rol van zijn zoon. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
  Puttershoek, Mijnsheerenland, Maasdam, Goidschalxoord, Klaaswaal, Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard, Strijen, Mookhoek, 's-Gravendeel, Heinenoord, Blaaksedijk, Zuid-Beijerland, Westmaas, Numansdorp