Berny Schop aan het werk in het Oudeland van Strijen.
Volledig scherm
PREMIUM
Berny Schop aan het werk in het Oudeland van Strijen. © Jeffrey Groeneweg

Amateurfotograaf Berny hoort vaak ‘Wauw!’ bij zijn foto’s: ‘En dan is het bingo! Dat voel je’

In het voorjaar en in de zomer tuft Berny Schop niet zelden voor dag en dauw met zijn auto door de Hoeksche Waard. Terwijl menig eilander nog de warmte van zijn bed koestert, gaat hij al gewapend met zijn fotocamera op zoek naar ‘het ultieme plaatje’. En bij de liefhebbers zijn Prachtig! en Wauw! vaak niet van de lucht, wanneer hij zijn composities deelt.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Wat is er met Jacob, Antje en Nardes gebeurd? ‘Vergassen? Daar werd toen echt niet aan gedacht’
  PREMIUM

  Wat is er met Jacob, Antje en Nardes gebeurd? ‘Vergassen? Daar werd toen echt niet aan gedacht’

  Broer en zus Jacob en Antje Zwarenstein en Nardes Morisco. Voor geschiedenisleraar en historisch onderzoeker Wim Kees Makkenze spoken die namen bijna dagelijks door zijn hoofd. De drie werden in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd naar vernietigingskamp Auschwitz en daar in 1942 vergast. Hoe is hun reis precies gegaan, wisten de dorpelingen wat hun Joodse dorpsgenoten te wachten stond? Zomaar wat vragen die Makkenze al jaren bezighouden.